OS Országos Sajtószolgálat
2019. október 21. hétfő
Ismertető


2019. július 12., péntek 13:10

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. július 12., péntek (OS) - Sermer Ádám-Dúró Dóra vita a Pride-ról: Be kell-e tiltani a felvonulást?

        Sermer Ádám a Hír TV Plusz-mínusz című műsorában vitázott a 2019-es Budapest Pride tapasztalatairól Dúró Dórával, a Mi Hazánk országgyűlési képviselőjével. A Liberálisok főpolgármester-jelöltje a vita elején örömét fejezte ki amiatt, hogy az idei felvonuláson nem a jogegyenlőséget követelő vonulókat, hanem a szélsőjobboldali ellentüntetőket zárták kordonok mögé, ahogy azt egy korábbi interjújában javasolta. Úgy fogalmazott: kordon és korlátok mögé azokat a korlátolt gondolkodású embereket kell zárni, akik nem értik, hogy a normalitás ott kezdődik: nem áskálódunk mások szexuális hovatartozásában.
     Dúró Dóra felvetésére, miszerint a Pride-ot be kellene tiltani Magyarországon, mert szerinte csak egy férfi és egy nő kapcsolata nevezhető normálisnak, a Liberálisok főpolgármester-jelöltje úgy reagált: a Pride a szélsőjobboldali tüntetőkkel szemben senkiben nem kelt félelmet, a felvonulásra pedig mindaddig szükség van Budapesten, amíg az LMBTQ-közösséget ugyanolyan jogok nem illethetik meg, mint heteroszexuális embertársaikat. Hozzátette: A Pride-ra mindaddig szükség lesz, amíg ki nem harcoljuk, hogy az LMBTQ-közösség tagjai is házasodhassanak és örökbe fogadhassanak, mert – ahogy a Mi hazánk képviselőjének többször hangsúlyozta – egy heteroszexuális pár önmagában nem jelent garanciát egy gyermek egészséges fejlődésére.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.