OS Országos Sajtószolgálat
2019. október 21. hétfő
Ismertető


2019. július 12., péntek 13:11

A Miniszterelnökség közleménye
    Budapest, 2019. július 12., péntek (OS) - A Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatja a viharban megrongálódott szürtei középiskola tetőszerkezetének helyreállítását

        A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága azonnali intézkedésről döntött a vasárnapi viharban súlyosan megrongálódott kárpátaljai Szürtei Középiskolát ért károk helyreállítása céljából. Tekintettel a kialakult helyzetre, az államtitkárság a kárpátaljai magyar bázisiskolák fejlesztési programjának terhére anyagi támogatást nyújt az iskola részére, amely a település egyetlen oktatási intézménye.
     Fontosnak tartjuk, hogy a kárpátaljai magyarság érezze, nincs egyedül. Ezzel a lépéssel ismételten azt szeretnénk bizonyítani, hogy Kárpátalja magyar közössége mindenben számíthat az anyaország figyelmére és támogatására.
     A magyar kormány a szülőföldön való boldogulás megteremtése és a magyar nyelvű oktatási intézményrendszer megőrzése, megerősítése és fejlesztése céljából idén februárban fogadta el a kárpátaljai magyar bázisiskolák fejlesztési programját. A programnak köszönhetően 64 magyar tannyelvű oktatási intézmény felújítása, bővítése és fejlesztése valósul meg Kárpátalján az elkövetkező évek folyamán.    
Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.