OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. július 12., péntek 14:36

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2019. július 12., péntek (OS) - Oktatás helyett focira, propagandára és történelemhamisításra költi a Fidesz-kormány a pénzünket

        A Magyar Liberális Párt elutasítja a Fidesz jövő évi költségvetését, mert az Orbán-kormány pont azokra a válságágazatokra nem gondolt, melyeknek a leginkább szükségük lenne plusz forrásokra: az oktatásra, az egészségügyre és a szociális ellátórendszerre. Ezek azok az ágazatok, melyekre a 2020-as költségvetés szerint a közel 5 százalékos GDP-növekedés ellenére arányaiban kevesebbet fog fordítani az Orbán-kormány. Emiatt Magyarország még jobban le fog maradni régiós versenytársaihoz képest a jövőben.
     Miközben oktatásra kevesebb jut, a Rogán Antal vezette propagandahivatal közel 200 millió forinttal többet költhet gyűlöletkeltésre és az emberek félrevezetésére. Százmilliókkal több pénzt kap a történelemhamisító Nemzeti Emlékezet Bizottság Hivatala, és a Nemzeti Futball Akadémia is.
     A Liberálisok elfogadhatatlannak tartják, hogy a kormányzat az oktatás, az emberi méltóság, a magyarok jövője helyett focira, propagandára és történelemhamisításra költi a pénzünket, valamint kizárja a családtámogatási és otthonteremtési kedvezményekből a valóban rászorulókat. Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt országgyűlési képviselője éppen ezért nemmel szavazott a Fidesz jövő évi büdzséjére, amely nem szolidáris az elesettekkel, és nem törődik hazánk jövőjével.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.