OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. július 12., péntek 15:16

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem közleménye
    Budapest, 2019. július 12., péntek (OS) - 985 közigazgatási szakos egyetemi oklevelet adtak át július 12-én, pénteken a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. A végzettek között mintegy 400 megyei és fővárosi kormányhivatali tisztviselő is átvehette oklevelét.

    A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Közigazgatási Karán (ÁKK) négy alap- és mesterszakon, 15 speciális közigazgatási szakirányon végeztek azok a hallgatók, akik a közeljövőben a közigazgatásban fognak dolgozni, illetve közülük sokan már meg is kezdték a tisztviselői pályát. Az NKE célja a közigazgatás szakemberállományának erősítése, amelynek érdekében folyamatosan fejleszti képzéseit. Az ÁKK-n és jogelőd intézményeiben végzett több mint 35 ezer hallgató a közszféra minden területén megtalálható, így a többi között a jegyzők, az önkormányzati tisztviselők mellett a központi és területi közigazgatásban tevékenykedők túlnyomó része is itt szerezte diplomáját. Az alap- és mester-, valamint a továbbképzéseken végzett hallgatók az Európai Unió szerveinél is elhelyezkedhetnek, de a magánszférában is elláthatnak szervezési, gazdálkodási vagy irányítási, felügyeleti és ellenőrzési feladatokat.
     Kiadó: Nemzeti Közszolgálati Egyetem

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.