OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2019. július 15., hétfő 16:16

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. július 15., hétfő (OS) - A WHO a Magyarországgal folytatott szakpolitikai párbeszéd folyamatát példaértékűnek tartja, különösen az érintett ágazatok és az egyes döntéshozatali szintek közötti szoros együttműködés szempontjából.

    Az Egészségügyi Világszervezet és az Emberi Erőforrások Minisztériuma között 2018 júniusa óta folyamatban lévő szakpolitikai párbeszéd eredményeképpen 2019. július 15-én, Budapesten elfogadásra és bemutatásra került az egészség-egyenlőtlenségek csökkentését célzó, EMMI és WHO által kidolgozott dokumentum. A magas szintű megbeszélésen részt vettek az Emberi Erőforrások Minisztériuma érintett ágazatai, a témában illetékes minisztériumok, illetve az Egészségügyi Világszervezet.

A szakpolitikai összegzés megállapításainak nyomon követésére, az egészség-egyenlőtlenségek csökkentését célzó kormányzati intézkedések végrehajtására, az előrehaladás monitorozására az EMMI, a Pénzügyminisztérium, a Belügyminisztérium és az Innovációs és Technológiai Minisztérium együttműködésében egy ágazatközi munkacsoport jött létre, amely a WHO módszertan felhasználásával működik majd.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.