OS Országos Sajtószolgálat
2021. október 28. csütörtök
Ismertető


2019. július 15., hétfő 16:45

Az Erdélyi Örmény Gyökerek Kulturális Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. július 15., hétfő (OS) -

    Az EÖGYKE a korrekt tájékoztatás érdekében kéri a médiumokat, híradásaikban az érintett örmény koalíció szervezetei nevének feltüntetését.
A magyarországi örmény közösségek életében sajnálatos és szégyenletes dolog történt, amely miatt a Parlament egyhangúan felfüggesztette dr. Serkisián Szeván örmény nemzetiségi szószóló mentelmi jogát.

A Fővárosi Főügyészhelyettes az NF.12560/20114/78-L számú vádiratában dr. Serkisian Szeván Simon ellen 13 rendbeli, három esetben társtettesként, tíz esetben bűnsegédként elkövetett, a Btk. 350. § (1) bekezdés e) pontja szerint minősülő választás rendje elleni bűntett miatt emelt vádat.

dr. Serkisian Szeván Simon örmény szószóló mentelmi jog felfüggesztésével kapcsolatos híradások általában úgy kommentálják az ügyet, mint örmény választási csalási ügy, rossz fényt vetve a teljes örmény közösségre. Az Erdélyi Örmény Gyökerek Kult. Egy. elhatárolódik a hivatkozott csalási ügytől, a nevezett választási csalás ügyében nem érintett. A határozat pontos indoklásában szerepel: az ügy érintettjei az Arménia Népe Kulturális Egyesület, a KILIKIA Kulturális Egyesület és az Örmény Ifjúsági Egyesület koalíciójában keresendők. Az EÖGYKE továbbra is törvényes módon működik, örmény kulturális identitás és hagyományápolás területén folytatja munkáját az Erdélyből származó, örmény gyökerű magyarörmény közösség érdekében.

     Kiadó: Erdélyi Örmény Gyökerek Kulturális Egyesület

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.