OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. július 16., kedd 11:23

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. július 16., kedd (OS) - Bangladesben végzi a Cselekvés Alapítvány magyar orvoscsapata a fejüknél összenőtt sziámi ikrek végső szétválasztó műtétjét.

    A fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikrek jól vannak: műtétsorozatuk fél éves magyarországi plasztikai sebészeti szakasza sikerrel zárult, a gyermekek állapota optimális, így hamarosan sor kerülhet a végső szétválasztásukra.

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány orvoscsapatát 2017 novemberében, 15 évnyi hazai és 7 évnyi missziós tevékenység után kérték fel a szülők és a bangladesi kollégák az akkor másfél éves Rabeya és Rukaya szétválasztására.

A több szakaszból álló, több orvos-szakmai területen is innovatív megközelítést kívánó, Alapítványunk vezető orvosai által "Operation Freedom"-nak keresztelt műtétsorozat első fázisa – az agyi szállítóér-hálózat fő szakaszainak tudományos áttörést jelentő, érfalon belüli szétválasztása 2018-ban történt Bangladesben Dr. Hudák István vezetésével.

Az immáron két és féléves gyermekek 2019. január 5-én érkeztek Magyarországra családjukkal, január 25-én, az akklimatizációt és végső szétválasztást elősegítő vizsgálatokat követően megtörtént a speciális magyar tervezésű expander implantátum rendszer beültetése a fejbőr és a lágyrészek tágítására Dr. Pataki Gergely plasztikai sebész vezetésével.
     Kiadó: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.