OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. július 17., szerda 14:42

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2019. július 17., szerda (OS) - Reagálás Fülöp Attila sajtótájékoztatójára -

    A kormány ugyan már elismeri, hogy a GYOD meglévő szempontrendszere nem alkalmas az autisták állapotának megítélésére, de még mindig nem hajlandó egységesen megadni minden autizmussal diagnosztizált gyereket nevelő családnak a támogatást. Ehelyett szűk egy évvel a bevezetés után most kezdik el új pontokkal kiegészíteni a szempontrendszert. Az LMP szerint nem lehet tovább családok ezreit bizonytalanságban tartani, ezért azonnali cselekvésre van szükség: a párt álláspontja szerint a diagnózissal automatikusan járó támogatás az egyetlen valódi megoldás.

Azzal, hogy majdnem egy évvel a GYOD bevezetése után még mindig a szempontrendszert alakítgatja a kormány, maguk ismerték el, hogy az otthonápolási díj bevezetése átgondolatlan volt, a Fidesz egyszerűen nem végezte el azt az előkészítő munkát, amire szükség lett volna.

Ráadásul erre még most sem képesek, mivel az új szempontrendszer sem veszi figyelembe azokat a gyermekeket, akik ugyan önellátóak, de krónikus vagy ritka betegségük, állapotuk miatt veszélyt jelent számukra az iskolai környezet, így otthongondozásra szorulnak. Illetve továbbra is várat magára, hogy a kormány munkaként ismerje el azt is, amikor valaki nem a gyermekét, hanem idős rokonát ápolja otthon, márpedig erre a legtöbben azért kényszerülnek, mert az állami ellátórendszer egyszerűn nincs megfelelő állapotban.

Ungár Péter
országgyűlési képviselő

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.