OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2019. július 19., péntek 13:36

A Legfőbb Ügyészség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. július 19., péntek (OS) - Legfőbb ügyészi jogorvoslati indítvány a kerületi bíróság végzésével szemben

    A legfőbb ügyész jogorvoslati indítvánnyal élt a törvényesség érdekében a Pesti Központi Kerületi Bíróság végzésével szemben, amely előzetes döntéshozatali eljárást kezdeményezett az Európai Unió Bíróságánál egy büntető ügyben.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság egy svéd állampolgár ellen lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés vétsége miatt folytat büntetőeljárást a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség vádirata alapján.
A bíróság az eljárás felfüggesztése mellett három kérdésben az Európai Unió Bíróságának előzetes döntéshozatali eljárását kezdeményezte. Az első kérdés a tolmácsolással összefüggésben a terhelttel szembeni tisztességes eljárás feltételeire, a második az Országos Bírósági Hivatal elnökének a bírósági vezetői pályázatok elbírálásával kapcsolatos gyakorlatára, a harmadik pedig a bírák javadalmazására vonatkozott.  

Az Európai Unió működéséről szóló szerződés 267. cikke szerint az unió bírósága előzetes döntés meghozatalára a szerződések értelmezése és az uniós intézmények, szervek, vagy hivatalok jogi aktusainak érvényessége és értelmezése kérdésében rendelkezik hatáskörrel.

     Kiadó: Legfőbb Ügyészség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.