OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2019. július 21., vasárnap 11:23

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2019. július 21., vasárnap (OS) - Nyílt levél Majthényi Lászlónak, a Vas megyei közgyűlés elnökének

    Tisztelt Majthényi László!

Nyilván Ön is értesült róla, hogy a szombathelyi Fidesz úgy döntött, hogy Balázsy Pétert indítja polgármesterjelöltként a városban. A probléma ezzel elsősorban az, hogy Balázsy Péter jelenleg a megyei főjegyző tisztjét is betölti, márpedig a pártpolitikai szerepvállalás és a független jegyzői pozíció betöltése összeférhetetlen. Súlyosbítja a helyzetet, hogy Balázsy Péter jelölése után szinte azonnal jelezte, hogy nem kíván lemondani, és a jegyzői pozícióját az egész kampányban meg kívánja tartani. Meggyőződésem szerint a kialakult helyzet alkalmas arra, hogy Vas megyében az egész államigazgatási rendszerrel szembeni bizalmat aláássa, veszélyeztetve ezzel a hatékony működést. Arról nem is beszélve, hogy egy polgármesterjelöltség - ha az ember komolyan veszi a feladatot – nyilván egész embert kíván a választások előtti hónapokban, így Balázsy Péternek sem ideje, sem energiája nem lesz felelősen ellátni azt a pozíciót, amiért fizetést kap.

A fentiek fényében kérdezem Önt, elfogadhatónak tartja-e, hogy Balázsy Péter meg kívánja tartani főjegyzői pozícióját is a politikai szerepvállalása mellett? Kíván-e a közgyűlési többség lépéseket tenni a fenntarthatatlan helyzet megoldása érdekében, vagy fogadjuk el, hogy a Fidesz már a látszatra sem ad?

Válaszát előre is köszönöm, üdvözlettel:

Ungár Péter
országgyűlési képviselő

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.