OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. augusztus 1., csütörtök 17:07

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. augusztus 1., csütörtök (OS) - Embertelen körülmények a lajosmizsei vasútvonalon - Azonnali megoldást követelünk a MÁV-tól!

    Tömegnyomor, zsúfoltság, rosszullétek, embertelen körülmények – Ezek jellemzik a MÁV Start Zrt. Budapest és Lajosmizse között közlekedő S21-es számú szerelvényeit. A napokban bejárták a sajtót a 142-es vonal vagonjain készített felvételek, melyek már-már az indiai vasúti viszonyokat idézik: a járatritkítások miatt sokaknak csak a szerelvények csomagtartóin jut hely. Dolgozók tömege ilyen és ehhez hasonló áldatlan állapotok közepette kényszerül utazni Budapest és az agglomeráció között. Ez teljességgel elfogadhatatlan!

Chladek Tibor, a Liberálisok Pest megyei elnöke, a demokratikus ellenzék közös hernádi polgármester-jelöltje nyílt levélben fordult a MÁV Start Zrt. vezérigazgatójához, hogy magyarázatot kapjon a 142-es vasútvonalon tapaszalt elképesztő állapotokra. A polgármester-jelölt levelében tarthatatlannak nevezte a járatritkítás mértékét a vonalon, hétvégenként ugyanis csak minden második órában jár olyan vonat, amely Dabastól tovább közlekedne Lajosmizséig, ez pedig jelentősen beszűkíti a hernádi lakosok utazási lehetőségeit is. Kerékgyártó József, a MÁV Start vezérigazgatója válaszlevelében azt írta: a jelenlegi utaslétszám nem indokolja a járatok sűrítését és a férőhelyek bővítését a vonalon.


     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.