OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. augusztus 2., péntek 11:13

A Fidesz közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. augusztus 2., péntek (OS) - Járóka Lívia sajtóközleménye a roma holokauszt emléknapja alkalmából

        Augusztus 2-án, a hetvenöt évvel ezelőtti auschwitz-birkenaui tragikus eseményeket felidézve dr. Járóka Lívia az Európai Parlament alelnöke fejhajtással emlékezett a többek között roma és szinti áldozatokra és a cselekvés fontosságát hangsúlyozta minden európai közösségben.
     1944. augusztus 2-ról 3-ára virradó éjszaka az auschwitz-birkenaui II/E. cigány tábort a Harmadik Birodalom SS-katonái brutális módon felszámolták. Csak ezen az éjszakán több mint 3000 szinti és roma embertársunk veszítette életét. Pontosan hatvanöt évvel később, 2009. augusztus 2-ának éjjelén oltották ki Balogh Mária életét és sebesítették meg súlyosan kislányát, a köztudatban romagyilkosságokként elhíresült példátlan bűnténysorozat elkövetői. A gyilkosságsorozat hat életet és tucatnyi sebesültet követelt.
"Kötelességünk ezen a napon megemlékezni a második világháború során lezajlott irányított népirtás és minden hasonló faji alapon történő gyilkosság áldozatairól. Azokról az ártatlan emberekről, kik életüket adták kizárólag származásuk miatt." – hangsúlyozta a fideszes politikus.

     Kiadó: Fidesz

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.