OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2019. augusztus 2., péntek 11:35

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2019. augusztus 2., péntek (OS) - LMP: A Roma Holokauszt Emléknapjára

        Az LMP politikai közössége tisztelettel és főhajtással emlékezik a holokauszt roma származású, a Porajmos áldozataira. Hisszük, hogy roma honfitársaink soha nem lehetnek másodrangú állampolgárok Magyarországon: identitásuk, kultúrájuk, hagyományaik a magyar nemzeti kultúra szerves részei: erősebbé és gazdagabbá téve közös hazánkat.
     Soha többet nem engedhetjük meg a fajgyűlölő, kirekesztő, gyűlöletkeltő megnyilvánulások térnyerését. Mélységesen egyetértünk a néhai Choli Daróczi József szavaival: "A 93 ezer négyzetkilométeren belül élő minden ember a nemzet tagja. Ez a nemzet, nem zsidó, nem cigány, nem szerb. A magyar nemzet, én, te, ő, vagyis mi."

Kendernay János,
az LMP társelnöke


     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.