OS Országos Sajtószolgálat
2019. december 7. szombat
Ismertető


2019. augusztus 2., péntek 13:43

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. augusztus 2., péntek (OS) - A Liberálisok civil átláthatósági biztosokkal számolnák fel az Orbán-kormány korrupt beruházásait

        A napokban látott napvilágot a hír, miszerint Dél-Koreának fele annyiból sikerült megrendeznie a vizes világbajnokságot, mint az Orbán-kormánynak. Ezzel beigazolódott, amit a Liberálisok két éve gyanítanak: világossá vált, hogy a budapesti világbajnokság beruházásait jócskán túlárazták bizonyos kormányzati körök gazdagodása érdekében. Ezt igazolja a 2022-es férfi kézilabda EB-re tervezett népligeti stadion építése is, melynek költsége a Kocsis Máté MKSZ-elnök és Fidesz-frakcióvezető által előzetesen ígért 10 milliárd helyett már több mint 100 milliárd forintnál tart. Félő azonban, hogy ez az összeg tovább nő, hiszen a vizes vb eredetileg 25 milliárdosra tervezett költségvetése is minimum a négyszeresére, ha nem az ötszörösére ugrott egy év alatt. Pontos összeget a mai napig nem lehet tudni, mivel a budapesti vb lebonyolításáért felelős Bp2017 Nonprofit Kft. egy évvel a világbajnokság után - amikor már léteznie sem lett volna szabad - újabb 820 millió forint közpénzt költött bérezésre.
     Az Orbán-kormány fideszes oligarchák gyarapodására használja a Budapesten rendezett és rendezni kívánt világeseményeket, a kormányzati korrupció pedig nem csak a magyar adófizetőket rövidíti meg, de szégyent hoz Magyarországra is.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.