OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. augusztus 2., péntek 13:44

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. augusztus 2., péntek (OS) - A Liberálisok civil átláthatósági biztosokkal számolnák fel az Orbán-kormány korrupt beruházásait

        A Liberálisok konkrét javaslatot fogalmaznak meg a kormányzati túlköltekezések felszámolása érdekében: javasoljuk, hogy minden milliárdos beruházásnál nevezzenek ki egy civil átláthatósági biztost, a 10 milliárd feletti nagyberuházásoknál pedig egy átláthatósági bizottságot, amely ellenőrzi a beruházásra szánt források elköltését, hozzáfér a költségekkel kapcsolatos dokumentumokhoz, szerződésekhez, és korrupció gyanúja esetén a nyilvánossághoz fordul. Felkérjük a korrupció felszámolásáért küzdő civil szervezeteket, dolgozzák ki, hogyan lehetne bevonni a civileket a kormányzati beruházásokba.
     A civil átláthatósági biztosokkal – akiket a bevont civil szervezetek neveznének ki – elejét lehetne venni a kormányzati túlköltekezésnek és fel lehetne számolni a fideszes korrupciót. Legyen átlátható, ellenőrizhető minden beruházás, legyen felelősségre vonható minden beruházó! Ennek az első lépcsőfoka az, ha az önkormányzati, majd a következő országgyűlési választáson a demokratikus ellenzék leváltja a Magyarországra szégyent hozó Fidesz-kormányt, és vele együtt eltünteti a közpénzből gazdagodó fideszes oligarchákat is.

Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti választmányának elnöke

Szabadai Viktor sajtótájékoztatóját élőben közvetítettük a Facebookon:
https://www.facebook.com/magyarliberalisok/videos/903374900040757/


     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.