OS Országos Sajtószolgálat
2019. december 7. szombat
Ismertető


2019. augusztus 3., szombat 11:22

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. augusztus 3., szombat (OS) - DK: A kormány által beígért béremelés csak jól hangzó mézesmadzag - Valódi megoldást követelünk az egészségügyi dolgozóknak!

        Jól hangzó ígéretet tett Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára az egészségügyi szakdolgozók béremelésével kapcsolatban. Ez azonban nem más, mint üres ígérgetés és a szokásos kormányzati mézesmadzag húzgálása.
     A Demokratikus Koalíció követeli, hogy hangzatos látszatintézkedések helyett végre valódi megoldásokat nyújtsanak az egészségügyben dolgozóknak! A kormány nagy csinnadrattával bejelentett intézkedéseivel szemben a valóság az, hogy az egészségügyben dolgozók iszonyatos mennyiségű túlórát vállalnak, embertelen munkát végeznek el, és jelentős részüknek a bére még így sem éri el a bérminimumot. A munkaerőhiány egyre aggasztóbb, a betegek, a kórházak és az ápolók, asszisztensek, és más egészségügyi dolgozók léte hajszálon függ. Hiába gondolja a kormány, hogy az a nagyobb  hazafi, aki hangzatosabb ígéretekkel tud kecsegtetni. Az európai magyarok valódi figyelmet és megoldásokat követelnek a magyar egészségügynek és az ott dolgozóknak, akik a lelküket kiteszik minden nap egy omladozó, vállalhatatlan rendszerben.

Dr. László Imre
országgyűlési képviselő, egészségügyi szakpolitikus, volt kórházigazgató
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.