2019. december 7. szombat

2019. augusztus 3., szombat 11:25

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. augusztus 3., szombat (OS) - DK: Köszönjük az Origo.hu tájékoztatását

Rendkívüli és különleges pillanat ez a mostani, mert először mondunk köszönetet az Origo.hu-nak. Mai cikkük szerint korrupt portugál tisztviselőt alkalmaz Dobrev Klára Brüsszelben. Erről a tényről nem volt tudomásunk, köszönjük, hogy felhívták a figyelmünket egy súlyos problémára. Intézkedni fogunk.
     A Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselői, köztük Dobrev Klára, a Parlament megalakulását követően négy déli országcsoporthoz tartozó, korábban az S&D frakciónál dolgozó munkatársat vettek fel egy-három hónapnyi időtartamra. A megbízás célja az volt, hogy a korábbi német frakcióvezetést váltó spanyol frakcióvezetés és a mögötte álló déli tagállamok képviselőinek politikáját jobban megértsük. Ezért pár hónapnyi időtartamra alkalmazunk két olasz, egy portugál, és egy görög munkatársat. Szerződéseik a következő hetekben lejárnak, azokat nem hosszabbítjuk meg, segítségüket köszönjük. Mindezzel együtt köszönjük, hogy az Origo felhívta a figyelmünket arra, hogy Jose Alberto Alves Pereira ellen korrupció gyanúja miatt eljárás folyik. Mi ezt nem ismertük. Az Origo tájékoztatását követően a szükséges jogi lépéseket megtesszük annak ellenére, hogy a szóban forgó munkatárs határozott idejű munkaszerződése szeptember 2-án lejár.

DK Sajtóiroda
     Kiadó: Demokratikus Koalíció