2019. december 7. szombat

2019. augusztus 5., hétfő 11:36

Az Agrárminisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. augusztus 5., hétfő (OS) - Megjelent Magyarország új ASP mentesítési terve

A mentesítési tervben számos külön részletszabályzat is olvasható, például az elhullott vaddisznókból történő rendszeres mintaküldésre vonatkozóan, de az ASP megelőzése szempontjából kiemelt jelentőségű általános járványvédelmi követelményeket is megtalálják az érintettek. A határozat rendelkezik továbbá a vadgazdálkodási egységek kockázati besorolásáról, melynek naprakész listája a Nébih honlapján érhető el letölthető és kereshető formában (https://portal.nebih.gov.hu/asp-mentesitesi-terv).

Az ASP mentesítési tervben előírt egyes feladatok végrehajtásával kapcsolatban az érintettek kártalanításra jogosultak. Az állami kártalanítás részletes szabályai szintén a Nébih tematikus weboldalán olvasható.

Kiadó: Agrárminisztérium