OS Országos Sajtószolgálat
2019. december 7. szombat
Ismertető


2019. augusztus 5., hétfő 13:53

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. augusztus 5., hétfő (OS) - Azonnali és teljes körű béremelés kell a szociális szektorban! -

    Nem kétséges, hogy a szociális szektor az összeomlás szélén, ráadásul a kormány a jövő évi költségvetésben sem növeli a szociális területre szánt forrásokat, rendre lesöpörték a kormánypárti képviselők az LMP módosítói javaslatait. Az LMP szerint azonnali és teljes körű béremelésre van szükség.

Tudjuk, hogy a szociális szektorban van a legnagyobb elöregedési ráta, itt a legalacsonyabb a diplomások és a szakképzéssel rendelkezők fizetése, és itt van a legtöbb betöltetlen álláshely is. Álláspontunk szerint a három legnagyobb állami bértáblát – egészségügy, oktatás, szociális – közül jelenleg a szociális végzettség szerint kell egységesíteni. A szociális ágazat ugyanis a huszonnegyedik órában van. A szektor Magyarország egyik kitörési ágazata lehetne, ehelyett a kormányzati politika mostohagyereke. Az idősödő társadalom miatt hiába lesz az ágazat egyre fontosabb, ha a kormány alacsony bérekre építő politikája miatt a jelenlegi ellátottságot is nehezen tudja a szektor nyújtani.

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.