OS Országos Sajtószolgálat
2019. december 7. szombat
Ismertető


2019. augusztus 5., hétfő 21:14

A HUNNIA KUVASZ Tenyésztői és Kulturális Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. augusztus 5., hétfő (OS) - A kuvaszok jedi lovagok. A kuvaszok pozitív energiával töltik fel az embert. Tulajdonképpen olyanok, mint a jedi lovagok.

    A kuvasz mai helyzetéről beszélgettek augusztus 4-én Ópusztaszeren a Hunnia Kuvasz Egyesület szakemberei és vezetőségi tagjai.
Az Egyesület az augusztus 2-4-ig tartó MOGY rendezvényen jelent meg standdal és a vasárnapi napon egy kerekasztal beszélgetés során vezette be az érdeklődőket a Hungarikum magyar fajta jelenébe.

"Szociális alapra kívánjuk helyezni a kuvasz tenyésztését a mostani piaci alapról. Ez egy gyökeres paradigmaváltás. Korszerűsítenünk kell a kuvaszt. Olyan kutyafajtává kell alakítanunk, amelyik a modern ember életében helyet kaphat." - mondta Hajnal Gyöngyi, a Hunnia Kuvasz Egyesület elnöke.

A beszélgetésben részt vett Hajnal Gyöngyi és Czene Attila az Egyesület elnökségi tagjai, Farkas Márta kinológus, Soós Attila FCI jellem- és küllembíró,Tokaji Attila állattenyésztő szakmérnök az Egyesület szakértői, valamint Dr. Dobos András állatorvos.

"Azt gondolom, hogy a magyar kutyafajta az a magyar egyetemes kultúra része és úgy is kell vele bánnunk." - folytatta Czene Attila olimpiai bajnok úszó, a Hunnia Kuvasz Egyesület társadalmi kapcsolatok alelnöke - "A modern jövő hívószavára ismeretet szeretnénk átadni. Készül egy mindenki számára elérhető tudásbázis a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) és a Szerencsejáték Zrt. anyagi támogatásával magyar és angol nyelven."

     Kiadó: HUNNIA KUVASZ Tenyésztői és Kulturális Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.