2024. április 25. csütörtök

2019. augusztus 6., kedd 13:53

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2019. augusztus 6., kedd (OS) - Orbán Viktor keleti szövetségesei miatt nő a nukleáris háború veszélye

Az egész bolygónkra nézve súlyos veszélynek tartjuk, hogy újrakezdődött a hadászati verseny a világ vezető hatalmai között. És ahelyett, hogy minden katonai szuperhatalom a nukleáris fegyverek végérvényes felszámolásán dolgozna, újabb és újabb tömegpusztító rakétákat fejlesztenek. Nagy kockázatnak tartjuk, hogy az Egyesült Államok és Oroszország  között létrejött 1987-es nukleáris megállapodást a tavalyi évben felmondták, miután Oroszország nem tartotta magát az egyezményben foglaltakhoz. Amerika kényszerlépésbe került, miután Kína és Oroszország is a közepes hatótávú fegyverarzenáljának bővítésébe fogott.

A nukleáris fegyverek betiltásáért folyó harc világnapján arra hívjuk fel a magyar kormány figyelmét: súlyos hibának és felelőtlenségnek tartjuk, hogy Orbán Viktor a természetes szövetségesek helyett olyan keleti partnereket választ, akik semmibe veszik a világ békés fejlődéséért tett erőfeszítéseket. Olyan szövetségeseket, akik semmibe veszik más országok és nemzetek szuverenitását. A Liberálisok meggyőződése, hogy vissza kell térni a nyugati nyitás politikájához, és hazánknak is csatlakoznia kell a nukleáris fegyverek betiltását szorgalmazó országokhoz.

Kiadó: Magyar Liberális Párt