OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2019. augusztus 6., kedd 13:53

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2019. augusztus 6., kedd (OS) - Orbán Viktor keleti szövetségesei miatt nő a nukleáris háború veszélye

    Az egész bolygónkra nézve súlyos veszélynek tartjuk, hogy újrakezdődött a hadászati verseny a világ vezető hatalmai között. És ahelyett, hogy minden katonai szuperhatalom a nukleáris fegyverek végérvényes felszámolásán dolgozna, újabb és újabb tömegpusztító rakétákat fejlesztenek. Nagy kockázatnak tartjuk, hogy az Egyesült Államok és Oroszország  között létrejött 1987-es nukleáris megállapodást a tavalyi évben felmondták, miután Oroszország nem tartotta magát az egyezményben foglaltakhoz. Amerika kényszerlépésbe került, miután Kína és Oroszország is a közepes hatótávú fegyverarzenáljának bővítésébe fogott.

A nukleáris fegyverek betiltásáért folyó harc világnapján arra hívjuk fel a magyar kormány figyelmét: súlyos hibának és felelőtlenségnek tartjuk, hogy Orbán Viktor a természetes szövetségesek helyett olyan keleti partnereket választ, akik semmibe veszik a világ békés fejlődéséért tett erőfeszítéseket. Olyan szövetségeseket, akik semmibe veszik más országok és nemzetek szuverenitását. A Liberálisok meggyőződése, hogy vissza kell térni a nyugati nyitás politikájához, és hazánknak is csatlakoznia kell a nukleáris fegyverek betiltását szorgalmazó országokhoz.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.