OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. augusztus 6., kedd 13:53

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2019. augusztus 6., kedd (OS) - In memoriam Hirosima!

    1945. augusztus 6-ig már több mint 70 millió ember vesztette életét a II. Világháború frontjain, koncentrációs és hadifogolytáboraiban, a hátországok bombázásában.

A városok szőnyegbombázásának poklát a tonnaszám ledobott robbanóanyagok okozták, Hirosimára azonban csak egyetlen egy bomba hullott, de az megváltoztatta az egész emberiség történetét.

A különféle atombombák "tömeggyártása" néhány év múlva olyan helyzetet teremtett, ami a világ pusztulását hozhatta volna és a hidegháború időszakában voltak pillanatok, amikor közel állt a föld egy ilyen tragédiához, az emberi civilizáció megsemmisüléséhez.

Az ’80-as évek közepétől azonban ezeket a baljós árnyakat elfújta a szabadság szele, s az egész világ egy sokkal jobb hely lett.
Ezért keserű most azt látni, hogy újra fegyverkezési versenybe kezdtek a nagyhatalmak vezetői, a meg nem értés, a másság elutasítása, az ellenségkreálás ismét politikai programokká álltak össze, a gyűlölet ideológiája, kultúrája újra a reneszánszát éli.  

Nekünk, baloldaliaknak, humanistáknak missziónk, hogy emlékeztessünk és ne engedjük a múlt árnyait újra visszatérni. Ne engedjük azokat az indulatokat újra felkorbácsolni, amibe a világ már kétszer belerokkant, mert a harmadiknál már az egész világ Hirosima lesz.
Soha többé háborút!

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.