OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. augusztus 6., kedd 14:20

A Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. augusztus 6., kedd (OS) - A Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület 2017-2019-ben megvalósuló "Vitalitás – Családok a Családokért Vidéken" EFOP-1.2.1-15-2016-00362 azonosítószámú projekt sikeresen lezárult. A pályázat 100%-ban finanszírozott; 39,97 millió Ft vissza nem térítendő támogatást kapott a Széchenyi 2020 program keretein belül, melynek megvalósulását az Európai Unió támogatta.

    A projekt 4 Csongrád megyei településen (Csongrád, Derekegyház, Szegvár, Szentes) valósult meg, ahol helyi családok koordinálták a programokat. Célunk a településeken folyó családfejlesztési munka összekapcsolása, kapcsolatépítés és jógyakorlatok átadása volt. A projekt résztvevői fiatalok, a házasság előtt, ill. házasságban élők és többgenerációs családok voltak. 2 év alatt az eseményeken összesen több mint 1000 résztvevő vett részt.

A projekt tevékenysége 29, szakemberek által vezetett workshopból; 10 intergenerációs eseményből, ahol a cél a generációs szakadék csökkentése volt; és 4 önkéntesek által szervezett programsorozatból (környezettisztasági napok, generációk közti tudásátadási alkalmak, friss házasok, jegyesek mentorálása és a helyi szervezetek felkérése felajánlások céljából a Házasság Hetéhez) állt. A programsorozat közös kirándulással zárult.

A projektben működő online tanácsadás felület az önkéntesség, mentálhigiéné, pályaorientáció és jogi témák mellett családi tanácsadással bővült.
A projekt 2019. 07. 31-én zárult. A fenntartási időszakban a családoknak továbbra is tartalmas programokat kínálunk.

     Kiadó: Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.