OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2019. augusztus 6., kedd 15:16

A Magyar Szervátültetettek Országos Sport, Kulturális és Érdekvédelmi Szövetsége közleménye
    Budapest, 2019. augusztus 6., kedd (OS) - A hétvégén ünnepélyes esküt tesz a XXII. Szervátültetettek Világjátékán résztvevő magyar csapat. A 32 vese-, 9 máj-, 3 kombinált vese- és máj-, 1 tüdő-, 3 szív- és 6 csontvelő-átültetett sportoló 11 sportágban képviseli Magyarországot az augusztusi eseményen, Newcastle városában. Magyarországon jelenleg több mint 5.000 szervátültetett él, akiknek többségét a Semmelweis Egyetem transzplantáló centrumaiban nyert új életet és az utógondozásuk is itt történik, ezért tiszteletük jeléül ünnepélyes eskütételüket a Semmelweis Egyetemen tartják meg.

    A szervátültetett embereknél az aktív mozgás és a sport a rehabilitációjuk elengedhetetlen része. Orvosilag bizonyított tény, hogy a beültetett szerv élettartama évekkel növelhető a rendszeres testmozgás segítségével.
A Magyar Szervátültetettek Szövetségének fontos küldetése, hogy a szervátültetettek szabadidős és versenysportját minden erejével a támogatások függvényében népszerűsítse, támogassa, fejlessze.
A magyar csapat csekély létszámmal, először 1987-ben vett részt a VI. Szervátültetettek Világjátékán, Innsbruckban, 1999 óta pedig az élvonal állandó tagja, a nemzetek összesített pontversenyében rendszerint az első 5 ország között végez. A kétévente megrendezésre kerülő eseményen az idén 60 ország 2237 szervátültetett versenyzője vesz részt a világ minden tájáról.
Információ: mszsz@trapilap.hu
Berente Judit elnök
berente@trapilap.hu
+36 30 634 8982
Dr. Grózli Csaba stratégiai és orvos igazgató
grozli63@gmail.com
+36 20 458 5562
     Kiadó: Magyar Szervátültetettek Országos Sport, Kulturális és Érdekvédelmi Szövetsége

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.