OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2019. augusztus 8., csütörtök 11:18

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. augusztus 8., csütörtök (OS) - DK: Hónapokon át váratják az újbudai betegeket - Októbertől felszámoljuk a tarthatatlan állapotokat!

    Fél évet kell várni egy újbudai szakrendelőben az ultrahangvizsgálatra. Időpontot nem adnak, csak várólistára teszik a betegeket, akik nagyjából fél év alatt kerülnek sorra. A fenntartó önkormányzattól pedig hiába vár a rendelőintézet segítséget.

A Demokratikus Koalíció szerint tarthatatlan, hogy egy ultrahangvizsgálatra már többet kell várni, mint egy műtétre. Lehet, hogy az önkormányzat jelenlegi vezetése büszkén hivatkozik arra, hogy száz millió forintot adtak a kerületben korszerű orvosi műszerekre, de nincs szakember, aki kezelje ezeket, és az önkormányzat szemmel láthatóan nem is óhajt ezzel foglalkozni. Mi, európai magyarok októbertől felszámoljuk a kerületi egészségügyben uralkodó kaotikus állapotokat. Az újbudai betegek is megérdemlik az európai színvonalú egészségügyet! Minden betegnek jár a pontos, szakszerű ellátás, a rendszeres szűrés anélkül, hogy erre hónapokig kellene várnia.

Dr. László Imre
a DK országgyűlési képviselője, egészségügyi szakpolitikusa, az ellenzék közös újbudai polgármester-jelöltje
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.