OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. augusztus 8., csütörtök 12:23

A Szcientológia Egyház Központi Szervezet közleménye
    Budapest, 2019. augusztus 8., csütörtök (OS) - Próbálj úgy bánni másokkal, ahogy te szeretnéd, hogy ők bánjanak veled!

    2019. augusztus 6-án ezzel az üzenettel kezdődött el a 4. alkalommal megrendezett Vallásközi párbeszéd. A rendezvényre a Szcientológia Egyház dísztermében került sor Az Út a Boldogsághoz Magyarország Alapítvány szervezésében. Öt egyház képviselője és egy vallásszakértő politológus arra keresték a választ, hogy vajon létezhet-e barátság az ellentétes vallási nézeteket vallók között.

Római katolikus teológus, a muszlim egyház jeles tagja, hindu szerzetes és tanító, a református vallás képviselője, szcientológus lelkész és vallásszakértő politológus ült össze, hogy megosszák saját vallási nézetüket a témában. A felek egyetértettek abban, hogy nyitottnak kell lenni más emberek felé, és soha ne mondjuk véleményt azokról, akiket egyáltalán nem ismerünk.

A protestáns egyház képviselője kijelentette, hogy az egyházaknak jobban ki kellene állniuk, hogy a vallásukat megmutassák. Példamutatónak tartotta a Szcientológusok békés demonstrációit is, amelyekkel tiltakoztak az őket ért támadások ellen.

Egy nagy lépésnek tartotta minden résztvevő, hogy az egyházak összefogtak, és nem riválisként tekintenek egymásra, hanem szövetségesként, akik képesek kiállni a nemes ügyekért.

A párbeszéden először részt vevő hindu tanító az alábbiakat mondta: “A vallás egy folyó, és ha mindannyian eljutunk az óceánba, már nem számít, hogy melyik folyón érkeztünk oda. Lélek vagyunk, és valahonnan származunk. Tehát testvérek vagyunk."
     Kiadó: Szcientológia Egyház Központi Szervezet

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.