2024. április 19. péntek

2019. augusztus 9., péntek 15:50

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. augusztus 9., péntek (OS) - Az Agrárkamara a tejfogyasztók után a dinnyevásárlóknak is hadat üzent

A Nemzeti Agrárkamara ismét feladatának érezte, hogy beavatkozzon szabad piaci folyamatokba: a magyarországi vásárlók érdekeit semmibe véve közleményben követelte egy multinacionális kereskedelmi vállalattól, hogy áruházaiban a jelenleginél drágábban forgalmazzon dinnyét.

A Liberálisok már több ízben – így például a tavalyi szabolcsi alma-válsággal vagy a tejpiaci helyzettel kapcsolatban – kifejtették, hogy a szabad piaci folyamatokba történő állami beavatkozás mindig a fogyasztói árak emelkedéséhez vezet, ez pedig alapvetően ellentétes a hazai fogyasztók érdekével.

A magyarországi vásárlók érdeke az, hogy minél olcsóbban tudjanak bármilyen élelmiszert, így például dinnyét vásárolni. Jelen társadalmi viszonyok között, amikor az alapvető élelmiszerek megvásárlása is számos családnak anyagi problémát jelent, különösen is káros tévút hazafias szólamokkal és nacionalista indulatokkal a fogyasztók érdeke ellenében a Magyarországon kapható dinnye - és más termékek - fogyasztói árának emelését követelni. Ezért a Liberálisok határozottan visszautasítják a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara álláspontját a magyarországi dinnyeárakkal kapcsolatban, mert az egyaránt ellentétes a piacgazdaság alapelveivel és az árérzékeny magyarországi fogyasztók érdekeivel.

Kiadó: Magyar Liberális Párt