OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. augusztus 9., péntek 15:50

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. augusztus 9., péntek (OS) - Az Agrárkamara a tejfogyasztók után a dinnyevásárlóknak is hadat üzent

    Álságos a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának a magyarországi gazdákkal takaródzó érvelése: ha az Agrárkamara valóban a termelők érdekeit képviselné, akkor lépéseket tenne annak érdekében, hogy az európai uniós támogatások a hazai gazdák versenyképességét növeljék a kormánypárti oligarchák és nagybirtokosok további gazdagítása helyett. Szomorú tény, hogy a nyíltan kormánypárti választási kampányt folytató Agrárkamara nem a magyarországi gazdák érdekeit védi, hanem az Orbán-kormány politikai céljait szolgálja ki.

Magyarországon volt már olyan társadalmi-politikai berendezkedés, ahol nem a szabad piac, nem a kereslet és a kínálat elemi törvényszerűségei, hanem az állam határozta meg a különböző termékek eladási árát. Úgy hívták: Magyar Népköztársaság. Az államszocialista rendszer nem véletlenül omlott össze végül: annak csődje a piac feletti állami irányítás, a tervgazdaság egyenes következménye volt.

Sajnálatos, hogy az Orbán-rendszer a szabad piaci folyamatokba történő állami beavatkozás folyamatos erőltetésével gazdaságpolitikai elveit tekintve is egyre távolabb kerül Nyugat-Európától, miközben működésével feleleveníti az államszocialista múlt emlékeinek baljós árnyát.

Chladek Tibor
a Liberálisok Pest megyei elnöke,
a párt agrárszakértője

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.