2019. december 7. szombat

2019. augusztus 10., szombat 14:59

A Miniszterelnökség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. augusztus 10., szombat (OS) - Meg kell őrizni a svédországi magyarok nemzeti identitását

A Kék virág magyar anyanyelvi tábor témája minden évben egy-egy magyar történelmi kor, kiegészülve a Kárpát-medence földrajzának bemutatásával, a témához kapcsolódó magyar irodalom oktatásával. Ebben az évben a tábor mottója: "Magyar vagyok, s e kincset őriznem kell!". A bentlakásos táborokban négy-öt korcsoportban folyik az oktatás teltházzal, idén 40 gyermek és 19 oktató vesz részt az eseményen. A pedagógusok Svédország mellett Magyarországról, Erdélyből és Felvidékről érkeznek, hogy munkájukkal segítsék a svédországi magyarok identitásának megmaradását és gazdagítását. A tábort szervező "Őrszavak-Custos" Magyar Nyelvápolók Egyesülete 2014-ben Külhoni Magyarságért-díjban részesült.

Kiadó: Miniszterelnökség