OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2019. augusztus 12., hétfő 09:13

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. augusztus 11., vasárnap (OS) - Kéz kezet mos – mégis piszkos mind a kettő

    Egy hónapja ismert: a karcagi rendőrkapitány lehordta az állományt, amiért a helyi kórház főigazgatóját, nem mellesleg fideszes önkormányzati képviselőt, szabálytalan parkolás miatt jogosan megbüntették. Az alezredes elintézte, hogy a képviselő asszony pénzbüntetés helyett csak figyelmeztetésben részesüljön, de aggódott, hogy az ilyen esetek miatt nem tudja majd kieszközölni a helyi kórházban az állomány tagjainak soron kívüli ellátását.
A megyei rendőrfőkapitányság és írásbeli kérdésemre a Belügyminisztérium államtitkára sem látott semmi kivetnivalót az ügyben, mondván, a törvény lehetővé teszi a rendőr számára a mérlegelést és ez alapján a differenciált intézkedést. Ez tény, ám ha egy kiszabott szigorúbb büntetést azért enyhítenek, nehogy a megbüntetett által biztosított jogtalan előnytől elessenek, az már hivatali visszaélés. A karcagi rendőrkapitány tehát a hangfelvétel szerint nem csak törvénytelenül járt el, de egyenesen törvénytelenségre utasította beosztottait, világossá téve, hogy büntetés tekintetében Karcagon különbséget kell tenni magyar és magyar között. Minthogy a Belügyminisztérium is arra az álláspontra helyezkedett, hogy a jogszabályok mindenkire egyformán vonatkoznak, írásbeli kérdéssel fordulok a legfőbb ügyészhez, hogy vizsgálja ki a karcagi esetet, különösen pedig azt, hogy az ügyben indított-e vizsgálatot a Nemzeti Védelmi Szolgálat.

Vadai Ágnes
országgyűlési képviselő
DK
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.