OS Országos Sajtószolgálat
2020. június 3. szerda
Ismertető


2019. augusztus 12., hétfő 11:32

A Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány közleménye
    Budapest, 2019. augusztus 12., hétfő (OS) - Idén is vidám hangulatban teltek a komplex intenzív terápiás nyári táborok Fóton

    A Magyar Lovasterápia Szövetség idén nyáron is komplex terápiás táborokat szervezett a MOL Alapítvány Gyermekgyógyító Program támogatásával a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás Központjának terápiás foglalkozásaira járó gyerekeknek. A MOL Alapítvány Gyermekgyógyító Program által támogatott táborokban öt hét alatt összesen 71, különböző típusú sérüléssel élő gyermek vett részt. A 4 és 18 év közötti gyerekek között volt tanulásban és értelmileg akadályozott, autizmussal élő, hiperaktív, szorongó, hallássérült, látássérült, mozgássérült, halmozottan sérült, valamint pszichés problémákkal küzdő gyermek is. Az első tábor látássérült gyerekek számára volt. A program mottója ez volt: "Cirkuszvarázs" A második tábor magatartásproblémás, szorongó, érzelmi és indulati zavarokkal küzdő gyermekeknek, mottója "Bátorság tábor" volt. A harmadik tábort pszichés zavarokkal küzdő kamaszok részére szerveztük "Ismerd meg a környezetedet" címmel.
A negyedik tábor tanulásban és értelmileg akadályozott gyermekeknek szólt, "Lóháton az iskolába" címmel. Az utolsó táborba óvodás és kisiskolás korú, tanulásban és értelmileg akadályozott, autizmussal élő, érzékszervi fogyatékos és mozgássérült gyermekek jöttek. Mottója ez volt: "Mese, mese mátka" – Mátyás király meséi
A táborok nagyon jó hangulatban teltek, a gyerekek élvezték a színes programokat.
     Kiadó: Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.