OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2019. augusztus 12., hétfő 13:48

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2019. augusztus 12., hétfő (OS) - LMP: A fiatalok világnapja alkalmából -

    A fiatalság a tettrekészséget, a tenni akarást, a jövőt jelenti, a magyar kormány pedig pont ezeket veszi el a fiataloktól. Elveszi a tanulás lehetőséget, az itthoni családalapítás örömét, és azzal, hogy nem foglalkozik a mindennapjainkban jelen lévő klímaválsággal: a jövőnket is elvennék.

A tragikomikussá váló kormányzati programok helyett (Gyere Haza Fiatal, Vállalkozz Itthon Fiatal) valódi intézkedésekre van szükség a fiatalok drámai kivándorlásának megállításához: 21. századi közoktatásra, a felsőoktatási tandíj eltörlésére, a fiatalok egyre súlyosabb tüneteket produkáló lakhatási problémáinak megoldására, a családtámogatások igazságosabbá tételére.

De korunk legnagyobb, és a fiatalok jövője szempontjából legfontosabb kihívása a klímaválság. Felszólítjuk a kormányt, hogy fogadja el az LMP javaslatát: hirdessen klímavészhelyzetet, alkosson klímatörvényt és konkrét cselekvési tervet - kezdjen el tehát valóban foglalkozni az éghajlatváltozás problémájával. Azonnal cselekedni kell, mert a tét nem csak a mi jövőnk. Mi döntünk a gyerekeink és az unokáink jövőjéről is. Greta Thunberg üzenete legyen intő jel a fiatalok világnapja alkalmából: "Azt mondjátok, mindennél jobban szeretitek a gyermekeiteket, miközben a saját szemük előtt lopjátok el a jövőjüket".

A jövő zöld lesz, vagy nem lesz.

Pitz Dániel
elnökségi tag


     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.