OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. augusztus 13., kedd 23:41

A Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szabadidősport Szövetsége közleménye
    Budapest, 2019. augusztus 13., kedd (OS) - A Tolna megyei település nyerte a XXVI. "Kárpát-medence magyarlakta településeinek virtusvetélkedője" összetett fődíját. Augusztus második vasárnapján Balatonszárszón 10 csapat mérte össze erejét a hagyományos virtusvetélkedőn 11 versenyszámban, többek közt a 3,5 mázsás saroglya megtartásában, 50 kilós zsákok cipelésben és traktorhúzásban a Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szabadidősport Szövetsége (MTTOSZ) versenyén.

    A látványos erőkifejtés mellett a technikára is szükség volt, mert az önvédelmi eszközök kezeléséről, a kerékpáros akadály pályán az ügyességről, a minél jobb időre való teljesítésről is számot kellett adni. Az erős kezeknek pár perccel később, remegni se volt szabad, hiszen a lövészetnél a sikeres szereplés például ezen is múlt.
A látványos versenyszámok legjobbjai számos ajándékkal és értékes serlegekkel térhettek hazai. A sok-sok szép elismerés közül a teljesség igénye nélkül említendő, hogy a Bölcskére került fődíj kupa mellett – melyet dr. Pintér Sándor Belügyminiszter ajánlott fel – Encsencs csapata dr. Simicskó Istvánnak, a Honvédelmi Sportszövetség elnökének serlegét emelhette magasba összesített másodikként.
Határon túlról érkezett csapatként Csicser izmos képviselői az MTTOSZ különdíja mellé sok-sok ajándékot gyűjthettek be. A Díjak átadásában dr. Hatala József ny. altábornagy, a BM Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke és Prof. dr. Borbély Attila, az MTTOSZ elnöke, a Honvédelmi Sportszövetség alelnöke kapta a legtöbb hálás "feladatot".

     Kiadó: Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szabadidősport Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.