OS Országos Sajtószolgálat
2019. december 7. szombat
Ismertető


2019. augusztus 14., szerda 11:14

A Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. augusztus 14., szerda (OS) - Az idősek a társadalom tagjaihoz fordulnak. Újabb négy kérdésben kezdeményez országos népszavazást az Országos Nyugdíjas Parlament.

        A nyugdíjasok közös szervezete reméli, hogy a Nemzeti Választási Bizottság a közeljövőben hitelesíti a mai napon benyújtott kérdéseket és elkezdődhet a szükséges mennyiségű aláírás összegyűjtése.
     Az indítványozók az Alaptörvényben deklarált céloknak megfelelően, az időskorú létbiztonság megteremtése, a társadalmi szolidaritás intézményeinek gyarapítása, az idős emberek közösségi jogai érvényesülésének elősegítése érdekében szeretnének jogszabályváltozásokat elérni. Azt remélik, hogy népszavazás felhatalmazást ad majd a jogszabályok számukra kedvező megváltoztatására. Sikeres és eredményes népszavazás esetén a nyugdíjasok kiszolgáltatottsága és magányossága csökkenhetne, valamint a társadalmi megbecsülésük növekedhetne.

     Kiadó: Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.