OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2019. augusztus 14., szerda 16:11

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. augusztus 14., szerda (OS) - A minisztérium eddig is tárgyalt, ezután is kész tárgyalni a MOK-kal – reagálás a MOK nyilatkozatára

    Bízunk benne, hogy a MOK elnöke, Éger István továbbra is a tárgyalásokat részesíti előnyben és nem a médián keresztül történő üzengetést. A minisztérium eddig is tárgyalt, ezután is kész tárgyalni a  MOK-kal. Az a célunk, hogy az orvosok és az egészségügyi dolgozók anyagi megbecsülését növeljük. A kormány intézkedéseinek köszönhető, hogy az orvosok bére 2010 és 2017 között átlagosan a két és félszeresére emelkedett, és az egészségügyi szakdolgozók bére 2016 és 2022 között átlagosan ugyancsak a két és félszeresére emelkedik, melynek idei fedezete 14 milliárd forint, a jövő évi pedig csaknem 82 milliárd forint. A rezidenseket jelentős ösztöndíjakkal segítjük, a kórházfejlesztések eredményeképpen pedig egyre javulnak az orvosok munkakörülményei és szakmai fejlődési lehetőségei is. Jövőre is folytatódik minden idők legnagyobb egészségügyi fejlesztése, a 700 milliárdos Egészséges Budapest program, amelynek részeként további nagy értékű diagnosztikai eszközök beszerzésére és szakrendelők felújítására kerül sor.
     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.