OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2019. augusztus 14., szerda 16:11

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. augusztus 14., szerda (OS) - A minisztérium eddig is tárgyalt, ezután is kész tárgyalni a MOK-kal – reagálás a MOK nyilatkozatára

    A 2020-as költségvetésben közel 2000 milliárd forint áll majd rendelkezésre egészségügyi célokra, ez 2010-hez viszonyítva 770 milliárd forinttal jelent több forrást, és 184 milliárd forinttal magasabb, mint 2019-ben. Mindezek hatására  jelentősen nő az orvosi diplomát választók száma, csökken az elvándorló orvosok száma és 2010 óta csaknem hatezerrel több orvos dolgozik.  A kormány elkötelezett minden egészségügyi dolgozó, így az orvosok anyagi megbecsülésnek további javítása mellett is,  a minisztérium és az érdekképviseletek között – köztük a MOK-kal is - rendszeresek az egyeztetések, legutóbb június végén is volt ilyen. Bízunk benne, hogy a szakmai párbeszédet nem fogja felülírni a politikai hangulatkeltés, és folytatni tudjuk a tárgyalásokat.
     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.