OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2019. augusztus 14., szerda 16:29

A Plácido Domingo Classics Fesztivál közleménye
    Budapest, 2019. augusztus 14., szerda (OS) -

    Idealista békekövet

     Hatvan éve a színpadon, napjainkig 151 szerep, több száz kép-és hangfelvétel, világszerte rekord számú CD és DVD eladás, megszámlálhatatlan elismerés. Ahogy írták, kétségkívül a rekordok, a szuperlatívuszok művésze.
     Ő a felejthetetlen Don José a Francesco Rosi rendezésében bemutatott Carmen-filmben.  Az eredeti helyszíneken játszódó Tosca előadáson a televíziós élőközvetítésnek köszönhetően sok millióan láthatták Cavaradsossi szerepében. 1990-ben Luciano Pavarotti, José Careras és ő egy korszakalkotó hármast hoztak létre. Ő napjaink operajátszásának a motorja.
     Caruso óta az első tenor, aki huszonegyszer lépett fel a Metropolitan évadnyitó előadásán, százegyszer hívták a függöny elé, nyolcvanperces tapsorkán köszöntötte az Otello bécsi bemutatóján 1991-ben.
     A szívéhez  legközelebb áll a Végtelen szeretet című albuma, amelyen Wojtyla pápa versein keresztül a megbékélés, a tolerancia üzenetét tolmácsolja.
     Őszinte szeretettel, és önzetlenül segít az élet bármely területén, és soha nem tévesztette szem elől a bajbajutottakat. Az 1985-ös mexikói földrengés után az elsők között ajánlotta fel a segítségét, és aktív közreműködő volt a mentési munkálatokban.
     A színházi portástól az államelnökökig mindenkit egyforma tisztelettel illet. Azon kevés művészek egyike, akik a személyüket körülvevő sztárolás mellett is megőrizték az emberségüket. Minden megnyilvánulásából végtelen szeretet árad.  Elegancia, közvetlenség és nyitottság jellemzi.
     Minden földrészen ismerik és tisztelik. Érzelemben gazdag, különleges hangjával több évtizede sok-sok millió embernek szerez örömteli pillanatokat.
     "Idealista békekövetnek vallja magát. Véleménye szerint a zenének nincs nemzeti, ideológiai hovatartozása. Mindenkin és mindenen felülemeli az embereket, bárhol élnek, bármiben hisznek".  A határokon átívelő művészi munkája, és humanitárius tevékenységei előtt tisztelegve 2017-ben fesztivált alapítottak New York-ban. Közel húsz éve dolgozunk együtt, amire különösen büszkék vagyunk.

     Kiadó: Plácido Domingo Classics Fesztivál

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.