OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2019. augusztus 17., szombat 11:24

Az Európai Baloldal - Magyarországi Munkáspárt 2006 közleménye
    Budapest, 2019. augusztus 17., szombat (OS) - Az Európai Baloldal nemzetközi tapasztalatcserét szervez Budapesten a “túlturistásodás" (overturism) miatt

        Vajnai Attila, az Európai Baloldal elnöke munkakonferenciát szervez Budapesten a belvárost ellepő turistaáradat problémáinak megoldására. Személyesen tett javaslatot az erzsébetvárosi ellenzéki polgármester-jelölteknek a konferencia megszervezésére.
     Niedermüller Péter, az ötpárti ellenzéki összefogás jelöltje örömmel vette a kezdeményezést, és az Európai Parlamentből is javasolta az üggyel foglalkozó politikusok meghívását.
     Hunvald György is pozitívan reagált, hangsúlyozva, hogy a lokálpatrióták programjában kiemelt szerepe van a kérdés átfogó és szigorú szabályokat tartalmazó kezelésének.
     Moldován László korábbi LMP-s politikus támogatja a közös megoldások keresését a zöldpolitika szempontjainak érvényesítésével.
     Vajnai Attila kezdeményezte a turisták által hátrahagyott szemét eltakarítására fordított közpénzek megspórolását úgy, hogy a takarítást a haszonélvező cégek és kocsmák fizessék, ne a lakók.
     Erzsébetvárosban például jelenleg 500 milliónál is többet költenek évente az utcák takarítására a közös kasszából. A megspórolt pénzből szociális kiadásokra, környezetvédelemre és a lakhatási válság enyhítésére lehetne költeni az Európai Baloldal szerint.
     A konferenciát a tervek szerint Erzsébetvárosban szervezik, ahova civil és szakmai szervezetek is meghívást kapnak, és külön szekcióülésen lesz szó a rövid távú lakáskiadás (Airbnb) problémáiról.

http://amiidonk.hu

     Kiadó: Európai Baloldal - Magyarországi Munkáspárt 2006

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.