OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. augusztus 20., kedd 09:47

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. augusztus 20., kedd (OS) - Nyílt levél Áder János köztársasági elnök részére -

    Magyarország az Európai Unió tagjaként kiemelt felelősséggel tartozik a globális folyamatokért, és hazánk egyben Európa egyik legsérülékenyebb országa is a klímaváltozás szempontjából. Ugyanakkor van elég forrásunk és mozgásterünk, hogy szavak helyett konkrét cselekvési tervet alkossunk a klímaváltozás megfékezésére, és arra is, hogy európai szinten pedig a legszigorúbb klímacélokat követelje országunk.

Magyarország köztársasági elnökeként számtalanszor állt ki zöld ügyek mellett, így az Ön szavainak szimbolikus jelentősége van. És ahogy Ferenc pápa, Jane Goodall, vagy David Attenborough megengedheti magának azt a luxust, hogy kimondja az igazságot, így ezt Ön is nyugodt szívvel megteheti. Ön egyedül a magyar emberek felé tartozik felelősséggel. Ön lehet az a köztársasági elnök is, aki felhívta a figyelmet a klímavészhelyzetre, aki nyomást gyakorolt a kormányra, hogy tegyen végre érdemi lépéseket.

Arra kérem ezért Önt, hogy nyilvánosan szólítsa fel Orbán Viktor miniszterelnök urat: támogassa ősszel az LMP által benyújtott klímavészhelyzet kihirdetésére vonatkozó határozati javaslatot: a klímatörvény és a gazdaságunk dekarbonizációs programjának megalkotását, valamint a klímaalkalmazkodási terv elkészítését.

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.