2024. április 20. szombat

2019. augusztus 21., szerda 17:14

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye
    Budapest, 2019. augusztus 21., szerda (OS) - Az EMMI sajtóközleménye a felsőoktatás átadásáról az ITM részére

A felsőoktatás irányításának az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz (ITM) kerülését Palkovics László miniszter úr kezdeményezte. A tárcavezető azzal indokolta előterjesztését,  hogy az innováció lehetőségeinek birtokában Magyarország versenyképessége jelentősen növekszik a felsőoktatás ITM-be kerülésével.
A fenti indok alapján a kormány úgy döntött, hogy a felsőoktatás 2019. szeptember 1-től átkerül az ITM-be.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma segíti, hogy az átszervezés zökkenőmentesen és mielőbb végbemenjen.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a köznevelés irányítására önálló államtitkárságot hoz létre, Maruzsa Zoltán vezetésével.

Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma