OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2019. augusztus 22., csütörtök 10:59

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. augusztus 22., csütörtök (OS) - DK: Az Akadémia megszállása után a felsőoktatás szétverésére készül a kormány

        Egy elnyomó egyszemélyi uralom mindig aszerint értékeli a végrehajtóit, hogy azok mennyire hajtották végre gondolkodás és gátlások nélkül a nekik kiadott parancsot. Az Akadémia szétverésével Palkovics László innovációs miniszter láthatóan “jól" vizsgázott, ezért most megkapta a felsőoktatást az EMMI-től. Utoljára az ötvenes években fordult elő, hogy szovjet mintára elválasztották egymástól a köz- és felsőoktatás miniszteri irányítását, ez teljesen szembemegy Klebelsberg örökségével.
     A Demokratikus Koalíció szerint az Akadémia megszállása után a felsőoktatás szétverésére készül a kormány, ugyanis semmi más nem indokolja, hogy a felsőoktatás ügye kikerüljön az oktatásért is felelős minisztérium kezéből. Palkovics minisztériuma már sokszor bizonyította, hogy alkalmatlan az oktatás ügyének kezelésére: a szakképzésben csak átnevezésekre és  az oktatás színvonalának csökkentésére futotta, egyértelmű, hogy a cél most is a rombolás. Az Orbán-rendszer úgy döntött, hogy a jövő magyar orvosaiból, mérnökeiből, tanáraiból és kutatóiból legyen inkább betanított munkás, hátha úgy kevesebb kérdést tesznek majd fel adófizető felnőttként.
     A DK szerint a felsőoktatás szétverése a lehető legnagyobb bűn a jövő nemzedéke és az ország jövője ellen, ez a nagybetűs nemzeti érdek nyílt elárulása.

Arató Gergely
frakcióvezető-helyettes
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.