OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. augusztus 22., csütörtök 20:01

Az Arany Liliom Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2019. augusztus 22., csütörtök (OS) - Évek óta rendkívül jelentős a nézetkülönbség a Kúria és a devizahiteles civil érdekvédők között. A Kúria álláspontja, hogy a deviza árfolyamának jövőbeni várható alakulása előre nem állapítható meg. Az érdekvédők szerint az árfolyamváltozás iránya és mértéke számolható. A Corvinus Egyetem Pénzügyi tanszékén egy kutatást végeztek, mely a civilek álláspontját erősíti.

    A Hiteles Mozgalom felhasználva a kutatás eredményét, összeállítást küldött a Kúriának, melyben kérik, hogy vizsgálják felül az álláspontjukat. Az összeállítás elérhető a mozgalom honlapján:

https://hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/birosag/level-a-kuria-elnokehez---2019.08.20..html

Mivel még több ezer devizahiteles per van folyamatban, a Kúriának - felhasználva a közgazdasági-pénzügyi alapelveket, összefüggéseket – alaposan át kell dolgoznia a devizahiteles jogegységi határozataikat. Ezek a határozatok ugyanis minden bíróra kötelező erővel bírnak. A valótlan állításokat tartalmazó kúriai határozatok azonban nem teszik lehetővé az igazságos bírósági ítélkezést.
A Hiteles Mozgalom bizalommal várja a Kúria intézkedését.

További információ:
Szabó József
Hiteles Mozgalom
ügyvezető

     Kiadó: Arany Liliom Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.