2024. április 20. szombat

2019. augusztus 22., csütörtök 20:01

Az Arany Liliom Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2019. augusztus 22., csütörtök (OS) - Évek óta rendkívül jelentős a nézetkülönbség a Kúria és a devizahiteles civil érdekvédők között. A Kúria álláspontja, hogy a deviza árfolyamának jövőbeni várható alakulása előre nem állapítható meg. Az érdekvédők szerint az árfolyamváltozás iránya és mértéke számolható. A Corvinus Egyetem Pénzügyi tanszékén egy kutatást végeztek, mely a civilek álláspontját erősíti.

A Hiteles Mozgalom felhasználva a kutatás eredményét, összeállítást küldött a Kúriának, melyben kérik, hogy vizsgálják felül az álláspontjukat. Az összeállítás elérhető a mozgalom honlapján:

Mivel még több ezer devizahiteles per van folyamatban, a Kúriának - felhasználva a közgazdasági-pénzügyi alapelveket, összefüggéseket – alaposan át kell dolgoznia a devizahiteles jogegységi határozataikat. Ezek a határozatok ugyanis minden bíróra kötelező erővel bírnak. A valótlan állításokat tartalmazó kúriai határozatok azonban nem teszik lehetővé az igazságos bírósági ítélkezést.
A Hiteles Mozgalom bizalommal várja a Kúria intézkedését.

További információ:
Szabó József