OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. augusztus 22., csütörtök 20:49

A Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége közleménye
    Budapest, 2019. augusztus 22., csütörtök (OS) - Augusztusban a hinduk világszerte az Úr Krisna megjelenésére emlékeznek. Krisna több mint 5300 éve jelent meg a Földön emberi alakban. Egy Vrindávana nevű faluban, egyszerű körülmények között nevelkedett, tehénpásztorok családjában. Ez az Istentől kapott természetközeli életvitel a maga letisztultságával, Istenről szóló dalok és mantrák éneklésével még ma, évezredekkel később is él az emberek között.

    Napjainkban egyre inkább felértékelődik az egyszerű, természetes életmód. A korabeli vrindávanai életvezetés modernkori megvalósítása céljából jött létre a közel 300 hektáros Krisna-völgy, melynek lakói a fenntartható és spirituális alapokra épülő életformát kívánják gyakorlatba ültetni és másoknak is elérhetővé tenni.

A Krisna-hívők világszerte alapítanak és tartanak fenn farmközösségeket, ahol igyekeznek minél inkább a természet erőforrásaira támaszkodni, s egyidejűleg alkalmazkodni a helyi adottságokhoz, ápolni a helyi mezőgazdasági hagyományokat, illetve fenntartani a kapcsolatot a többségi társadalommal. Itt iskolát, tehénvédelmi központot, szántóföldeket, legelőket, konyha- és virágkertet, éttermet, templomot tartanak fenn, ahol a reggeli szertartásokon valamennyi hívő egyaránt részt vesz.

Az év legnagyobb ünnepe e központokban a Dzsanmástamí, azaz Krisna megjelenésének napja. Ekkor hajnaltól kezdve szertartásokkal, közös imádsággal, előadásokkal, az Úr kedvteléseire való emlékezéssel, színdarabokkal, éjfélkor pedig szertartással és lakomával ünnepelnek.

www.krisna.hu

     Kiadó: Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.