OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2019. augusztus 23., péntek 08:50

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) közleménye
    Budapest, 2019. augusztus 23., péntek (OS) - A magyarság a huszadik században igen sokat szenvedett a nyugati és keleti eredetű diktatúrák miatt. Ártatlan honfitársaink sokaságának vették el vagy nyomorították meg életét tömeggyilkos eszmék kiszolgálói.

        Kereszténydemokrata politikai elődeink minden korszakban felemelték szavukat, amikor távoli birodalmi központokból akarták meghatározni nekünk, hogy mit gondoljunk a világról, hogy kikkel és hogyan éljünk.
     A totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapja ismét arra irányítja a figyelmünket, hogy felelősek vagyunk jövőnk alakításáért, szűkebb és tágabb környezetünkért, a ma elhibázott döntések a jövőben akár milliók sorsát is megpecsételhetik. A történelem tragikus eseményeihez vezető folyamatok megismerése segíthet elkerülni a buktatókat.
     Az áldozatok előtt tisztelettel hajtunk fejet, a totális rendszerek kitalálói és működtetői pedig a történelem megvetését érdemlik.
Kötelességünk minden alkalommal emlékeztetni a nemzeti és nemzetközi szocialista diktatúrák szörnyűségeire, hogy az emberiség történetében ilyesmi ne következhessen be többé.

     Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.