OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. augusztus 23., péntek 08:54

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2019. augusztus 23., péntek (OS) - 20. alkalommal nyújtjuk be az ügynökakták nyilvánosságra hozataláról szóló törvényjavaslatot

        Augusztus 23. a totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapja. Politikai közösségünk tisztelettel emlékezik az áldozatokra és 20. alkalommal is benyújtjuk az ügynökakták nyilvánosságra hozataláról szóló törvényjavaslatunkat.
     Az LMP politikai közössége főhajtással emlékezik arra a több száz millió emberre, akik meghaltak a náci és kommunista diktatúrákban, és azokra is, akiknek az életét megnyomorította az állami terror. Büszkén emlékezünk azokra is, akik nap mint nap küzdöttek az elnyomás ellen, bízva és reménykedve abban, hogy az egyszer véget ér. Küzdelmük nem volt hiábavaló és értelmetlen.
     Éppen ezért ezen a napon különösen fontos fellépnünk: nyilvánosságra kell hozni a rendszerek működtetőinek neveit. Ezért 20. alkalommal is benyújtjuk az ügynökakták nyilvánosságra hozataláról szóló törvényjavaslatunkat. A Fidesz eddig nem feltárni akarta a kommunista államgépezet működési mechanizmusait, hanem eltanulni és újrahasznosítani. A jelek szerint eddig jó diáknak bizonyultak.

Keresztes László Lóránt,
az LMP frakcióvezetője


     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.