OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2019. augusztus 23., péntek 13:38

Az Igazságügyi Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. augusztus 23., péntek (OS) - Nemzeti Hitvallásunkkal tagadjuk a magyar nemzet és polgárai ellen a nemzetiszocialista és a kommunista diktatúra uralma alatt elkövetett embertelen bűnök elévülését – hangsúlyozta Bóka János az Igazságügyi Minisztérium nemzetközi és európai uniós igazságügyi együttműködésért felelős államtitkára a totalitárius rendszerek áldozatainak emléknapján rendezett konferencián Varsóban.

        2019. augusztus 23-án Varsóban rendeztek miniszteri konferenciát a totalitárius rendszerek áldozatainak emléknapján, ahol Magyarországot Bóka János, az Igazságügyi Minisztérium nemzetközi és európai uniós igazságügyi együttműködésért felelős államtitkára képviselte.
     A megemlékezés alkalmával elfogadott nyilatkozat felhívja a figyelmet a totalitárius rendszerek által elkövetett bűncselekményekre, valamint megemlékezik az áldozatokról és a diktatúrák ellen harcolók hősies kiállásáról. A nyilatkozat aláírói támogatnak minden erőfeszítést, amely az elkövetők felelősségre vonását célozza a nemzeti jogrendszerekkel összhangban. Bóka János a konferencián elmondta, hogy fejet hajtunk a nemzeti és nemzetközi szocialista diktatúrák több millió áldozata előtt, és kötelességünk emlékük ápolása. Az államtitkár szerint az európai generációk számára példa értékű az a bátorság és emberség, amit a totalitárius rendszerek áldozatainak és üldözötteinek segítséget nyújtó személyek tanúsítottak.

     Kiadó: Igazságügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.