OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. augusztus 23., péntek 14:31

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2019. augusztus 23., péntek (OS) - A magyar kormány is vegyen részt az Amazonas esőerdők megmentésében!

        A Magyar Liberális Párt felszólítja az Orbán-kormányt, hogy mielőbb ajánlja fel segítségét az Amazonas menti erdőtüzek megállítása érdekében. Vegyen részt Magyarország is aktívan a tűzvész megállításában, és ezzel bolygónk megmentésében is. Hiszen a brazil esőerdők épségén múlik az emberiség jövője. A globális felmelegedés elleni küzdelem semmit sem ér, ha nem tudjuk ezeket az erdőket épségben és egészségben megőrizni. Az Amazonas mentén található esőerdők kulcsfontosságú elemei a biodiverzitásnak és a légszennyezés csökkentésének. Ez a térség földünk “tüdeje". Ha tovább sérül, az súlyos hatással lesz egész bolygónkra.
     Orbán Viktor személyesen is részt vett Jair Bolsonaro, Brazília populista elnökének a beiktatásán. Mióta a dél-amerikai politikus hivatalba lépett, felgyorsult az esőerdők pusztítása, mert Brazília vezetője magasról tesz a környezetvédelem ügyére. Sőt, az esőerdők megóvása érdekében küldött külföldi támogatásokat is másra használja fel. Arra kérjük a magyar miniszterelnököt, térítse jobb belátásra brazil szövetségesét!
     Arra kérjük a magyar kormányt, hogy ahogy - egyébként nagyon helyesen - a Notre Dame tűzvész után is felajánlotta a segítségét, most se késlekedjen. Mert ez az ügy legalább olyan fontos, mint a templom megvédése, sőt. Hazánk és az egész világ jövője a tét!

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.