OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. augusztus 25., vasárnap 15:25

A Magyar Hollywood Tanács Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. augusztus 25., vasárnap (OS) - Átadták a Tony Curtis díjakat a Magyar Hollywood Tanács mátészalkai rendezvényén, a Fényes Napok fesztiválon, ahol Rófusz Ferenc Oscar díjas rendező új filmjének, Az utolsó vacsorának ősbemutatója volt.

    Idén a mátészalkai Fényes Napok rendezvénysorozatában az éppen 73. születésnapját ünneplő Rófusz Ferenc Oscar-díjas rendező került a Magyar Hollywood Tanács programjának fókuszába. Új filmje Leonardo da Vinci világhírű alkotását, "Az utolsó vacsora" című festményt eleveníti meg. A világhírű Leonardo-képet megelevenítő tizenegyperces animációs film egyszerre hívja fel a figyelmet a milánói freskó visszafordíthatatlanul romló állapotára, miközben szimbolikusan a mai Európa látleleteként is működik. A Magyar Hollywood Tanács 2018-ban hozta létre Tony Curtis-díját, amelyet olyan személyiségek elismerésére szántak, akik a filmes hagyományok ápolásáért, azoknak a fiatal nemzedékek számára történő tovább örökítéséért önzetlenül tevékenykednek. A díj átadása szimbolikusan fontos volt, hiszen Tony Curtis szüleinek városában, Mátészalkán kerül most, első ízben átadásra. A Hollywoodi Magyar Örökség kuratórium nevében átadott díjakat Rófusz Ferenc, Dr. Cservenyák László, a mátészalkai Szatmári Múzeum igazgatója és Bokor Balázs, a Magyar Hollywood Tanács elnöke kapta meg.  
    
     Kiadó: Magyar Hollywood Tanács Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.