OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. augusztus 31., szombat 14:53

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. augusztus 31., szombat (OS) - Eredményesen szerepeltek a magyar tanulók az idei nemzetközi tudományos diákolimpiákon

    A Keszthelyen megrendezett 13. Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpián 46 országból érkeztek olimpikonok. Magyarországot két öt fős csapat képviselte az olimpián, ahol négy bronzéremmel és hat kiemelt dicsérettel emelték hazánk nemzetközi hírnevét.
A Rómában lezajlott 27. Nemzetközi Filozófiai Diákolimpia idei fő témája a Kulturális örökség volt, ahonnan több dicsérettel tértek haza diákjaink.
Idén az 50. Nemzetközi Fizikai Diákolimpiának Tel-Aviv adott otthont. A magyar csapat 5 bronzéremmel tért haza. A 16. Nemzetközi Földrajzi Diákolimpián idén 43 nemzet 166 diákja vett részt Hongkongban. Az írásbeli fordulón két magyar ezüstérem született és dicsérettel érkeztek haza diákjaink.
A 31. Nemzetközi Informatikai Diákolimpiának idén Azerbajdzsán, Baku adott otthont. Egy arany- és három bronzérmet szereztek a magyar diákok.
     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.