OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2019. szeptember 2., hétfő 10:55

Az Állami Számvevőszék közleménye
    Budapest, 2019. szeptember 2., hétfő (OS) - Újításokkal indul a 2019. évi Integritás felmérés

        Kilencedik alkalommal térképezi fel a magyar közszféra korrupciós kockázatait az Állami Számvevőszék. A következő napokban az ÁSZ több mint 10 ezer költségvetési szervnek küld felkérő levelet, ugyanakkor az online kérdőív kitöltésére 2019. szeptember 30-ig minden költségvetési szervnek lehetősége van.
     Az integritás kérdőív kitöltése 2019-ben tovább egyszerűsödött, és a kitöltésre szolgáló online felület is számos felhasználóbarát funkcióval gazdagodott. Az idei évtől – a 2019. augusztus 30-án aláírt szakmai-tudományos együttműködés jegyében – a Nemzeti Közszolgálati Egyetem is részt vesz az Integritás felmérés lebonyolításában és az eredmények értékelésében.
     Dr. Németh Erzsébet, a kutatás vezetője hangsúlyozta: "A korrupció-megelőzés jegyében 2011-ben útjára indított és egyre több közintézményt érintő Integritás felmérés eredményei bebizonyították, hogy az Állami Számvevőszék kezdeményezése sikeres, hatékonyan képes hozzájárulni az integritás alapú szervezeti kultúra elterjesztéséhez és megerősítéséhez a magyar közigazgatásban."
     A kérdőív a https://felmeres.asz.hu/ oldalon található. Az adatfelvétellel kapcsolatos információk az Integritás Portálon is megjelennek, illetve az adatfelvétel ideje alatt ÁSZ munkatársai készséggel állnak az intézmények rendelkezésére a 06-1-484-9333-as normál tarifával hívható telefonszámon.
     További információ: https://asz.hu/hu/sajtokozlemenyek/ujitasokkal-indul-a-2019-evi-integritas-felmeres

     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.